Iluminatul exterior – Sfaturi practice

Iluminatul exterior – Sfaturi practice

Poate te gândești că dacă locuiești într-un apartament, sfaturile pe care le-am pregătit nu sunt pentru tine ci mai degrabă pentru cei care locuiesc la casă și au curte sau terasă. Chiar dacă nu ai la fel de mult spațiu, sfaturile noastre te vor ajuta să îți transformi balconul într-un loc relaxant, plăcut, intim și cu un vibe aparte. 

 

Amplasează corpurile de iluminat strategic

Asigură-te că lumina cade pe zonele cele mai importante ale amenajării (măsuța de pe balcon sau de pe terasă)! Atunci când ai nevoie să iei ceva de pe masă, vrei să îți pui paharul de băutura sau doar să te strecori pe lângă ea ca să îți iei locul pe scaun, trebuie să ai o vizibilitate bună. Astfel nu doar că te poți mișca ușor, dar eviți și micile accidente.

 

Alege iluminatul de sus și evită lumina laterală

Indiferent dacă este vorba despre un balcon mic unde încap doar două scaune și o măsuță sau o grădină generoasă, iluminatul lateral va crea disconfort pentru că de fiecare dată când vei privi cealaltă persoană, îi vei vedea doar umbra și vei fi orbit de lumina corpurilor de iluminat. Alege lumina ambientală care cade de sus și vei avea parte de confort și de o atmosferă caldă.

 

Iluminat de jos în sus

Dacă alegi o soluție cu corpuri de iluminat montate în deck-ul terasei, în pardoseală sau la nivelul solului trebuie să ții cont de un lucru foarte important: NU le monta niciodată în locurile pe unde circuli sau unde stai. Acest tip de iluminat este de mare efect, dar poate fi și foarte deranjant dacă este folosit pe alei în loc să fie folosit pe lateralul acestora, sau în zona în care se află măsuța și scaunele, în loc să fie la marginea terasei.

 

Iluminatul pentru alei și grădină

Dacă ai la dispoziție o grădină sau o curte generoasă, ai nevoie de vizibilitate bună la fiecare pas. Lucrurile importante de care trebuie să ții cont sunt distanțele și înălțimile de care dispui și caracteristicile corpurilor de iluminat. Asigură-te că citești specificațiile corpurilor de iluminat pentru exterior pentru a putea calcula cât mai exact de câte ai nevoie și ce suprafață poate fiecare să ilumineze.

 

Iluminat ambiental

Dacă ai un colț special în grădină pe care vrei să îl amenajezi într-un mod unic, ai la dispoziție o mulțime de soluții pentru iluminat exterior la Evambient. LED-uri, pendule, spot-uri și lămpi decorative. Lasă-ți imaginația liberă și creează jocuri de lumini!

Indiferent dacă spațiul tău exterior este un balcon mai mic, o terasă de apartament, o curte sau o grădină generoasă, îți poți amenaja locul în care să te simți bine și în care să te bucuri de serile de vară alături de prieteni. Descoperă categoria iluminat exterior și alege ceea ce se potrivește spațiului pe care îl ai la dispoziție!
Atunci când vine vorba despre confort, cu siguranță primele lucruri la care ne gândim sunt
Îți pregătești proiectul pentru living sau urmează să îți renovezi locuința? Nu uita de cel
Amenajarea locuinței nu este niciodată atât de simplă precum pare: ce culoare alegi pentru pereți,
Atunci când te pregătești pentru amenajarea noului apartament sau a noii case sau vrei să
Vara este despre timp frumos și momente care se vor transforma în amintiri de neuitat.

Comments are closed.