5 Sfaturi esențiale pentru alegerea mobilierului

5 Sfaturi esențiale pentru alegerea mobilierului

Amenajarea locuinței nu este niciodată atât de simplă precum pare: ce culoare alegi pentru pereți, ce fel de canapea, cum arată mobilierul, care este stilul pe care îl vrei, unde găsești ce ai nevoie: sunt doar câteva dintre lucrurile cu care o să te confrunți. Iar dacă ești un perfecționist, cu siguranță tot procesul va fi unul destul de solicitant. Pentru a te ajuta să iei decizii informate și să alegi ce e mai bun pentru tine, mai jos ți-am pregătit câteva sfaturi de care să ții cont atunci când îți alegi mobilierul.

Cum alegi mobilierul pentru living

Bineînțeles, totul începe cu o măsurătoare atentă a spațiului pe care îl ai la dispoziție. Pasul următor este ierarhizarea zonelor pe care le ai în living. Gândește-te la felul în care îți place să îți petreci timpul liber prin casă și asigură-te că activitățile tale preferate au locul lor special. Și pentru că în living totul gravitează în jurul locului de stat, adică al canapelei, ține cont de următorul lucru important: dacă ai un living mai mic, alege o canapea mai mică și amplaseaz-o pe unul dintre pereți, iar dacă spațiul îți permite sau ai un living open space, lasă loc de circulație în jurul canapelei și folosește-o pe post de delimitare între zona de zi și spațiul de circulație.

Ce trebuie să știi atunci când alegi masa și scaunele pentru dining

Indiferent dacă diningul tău are un spațiu dedicat, este parte din bucătărie sau este amplasat într-un open space, trebuie să acorzi atenție deosebită detaliilor atunci când îți alegi mobilierul. Ține cont de distanțele minime de care ai nevoie pentru a putea sta confortabil la masă dar și pentru a putea circula fără probleme pe lângă masă chiar dacă este așezat cineva. Pentru asta, asigură un spațiu de minimum 80-90 de cm între masă și perete, zona de circulație sau alte piese de mobilier!

De ce trebuie să ții cont în dormitor

De obicei, cea mai mică încăpere dintre camerele casei, va fi dormitorul. Acest lucru înseamnă că totul trebuie măsurat și gândit cu atenție, ca să îți rămână cât mai mult spațiu liber, dar să ai în același timp confortul pe care ți-l dorești. Lucrul important pe care trebuie să îl reții este să nu faci rabat de la distanța minimă de 80-90 de cm pe care trebuie să o ai între pat și perete sau celelalte obiecte ale amenajării.

Cum alegi mobilierul de perete

Atunci când alegi mobilierul pe care să îl amplasezi pe unul dintre pereți trebuie să măsori atent adâncimea acestuia și să iei în calcul spațiul necesar pentru deschiderea completă a ușilor sau sertarelor. Indiferent că este vorba despre un dulap, o vitrină, o comodă sau orice altă piesă de mobilier, lasă un spațiu liber de minimum 80-90 de cm în fața acestuia!

Cum să integrezi piesele mici de mobilier

Orice mobilier alegi pentru casa ta, trebuie să te asiguri că acesta se potrivește cu restul amenajări atât din punct de vedere stilistic cât și cromatic. Ideal este să alegi piese din aceeași colecție dacă simți nevoia să îți completezi amenajarea, dar acest lucru nu va fi mereu posibil. Sfatul nostru este să folosești codul de culoare al mobilierului existent atunci când alegi noile piese.

Recomandările pe care ți le-am făcut mai sus te vor ajuta să iei decizii corecte și să te asiguri că amenajarea ta iese perfect. Pentru sfaturi personalizate și recomandări consultanții Evambient îți stau la dispoziție.

Atunci când vine vorba despre confort, cu siguranță primele lucruri la care ne gândim sunt
Îți pregătești proiectul pentru living sau urmează să îți renovezi locuința? Nu uita de cel
Atunci când te pregătești pentru amenajarea noului apartament sau a noii case sau vrei să
Vara este despre timp frumos și momente care se vor transforma în amintiri de neuitat.
Locul în care te simți bine și simți că ești acasă nu trebuie să fie

Comments are closed.