Accente de culoare pentru amenajare

Accente de culoare pentru amenajare

Atunci când te pregătești pentru amenajarea noului apartament sau a noii case sau vrei să renovezi o parte din spațiile pe care le ai, alegi totul cu cea mai mare grijă și te asiguri că elementele sunt din aceleași materiale. Aceasta este o regulă de bază în amenajare, dar respectarea prea strictă a acestei reguli te poate face să cazi într-o capcană. Dacă alegi culori neutre sau folosești aceeași gamă de culoare, există riscul ca amenajarea ta să fie prea monotonă.

Pentru a evita acest lucru, mai jos ți-am pregătit câteva modalități simple prin care poți să aduci în spațiul tău contrastul de care are nevoie. Află care sunt cele mai potrivite culori pentru accente și cum să le folosești!

5% ROȘU

O regulă din artele vizuale, design și arhitectură spune că într-o compoziție ai nevoie de 5% roșu. Aceasta este bineînțeles o recomandare mai mult decât o regulă strictă, pentru că știm că roșul nu își are locul chiar oriunde. Ceea ce vrea să spună de fapt această “regulă” este că ai nevoie de contrast, iar culoarea roșie ți-l oferă cel mai bine în orice combinație.

Nuanțe închise + GALBEN

Dacă mobilierul și celelalte elemente ale amenajării tale sunt în nuanțe închise pentru că ți-ai dorit un ambient mai clasic, mai elegant, iar acum ai nevoie de puțină culoare ca să dinamizeze puțin spațiul, orientează-te spre culori deschise din gama de nuanțe galbene sau portocalii.

Accente de ALBASTRU sau MOV pentru amenajări deschise

Pentru spațiile mai mici, este recomandată folosirea nuanțelor deschise atât pentru pereți cât și pentru mobilier pentru că acestea luminează încăperea. Dar atunci când toate nuanțele utilizate sunt pale, riști să ai o amenajarea ștearsă și monotonă. În acest caz, cea mai bună soluție sunt culorile care se află la polul opus, cele închise precum albastru sau mov, care echilibrează și dau greutate amenajării.

Nuanțe PASTEL

Dacă vrei puțină culoare, fără ca elementele tale să atragă prea mult atenția, sau ai o altă piesă centrală în amenajare care trebuie să se remarce, soluția potrivită pentru amenajarea ta sunt nuanțele pastel. Avantajul este că poți combina mai multe nuanțe, deoarece acestea merg foarte bine împreună.

În final, cel mai important lucru de care trebuie să ții cont este următorul: acasă la tine, tu trebuie să te simți bine. Fă alegeri îndrăznețe! Evambient îți e alături cu o gamă largă de mobilier, corpuri de iluminat și accesorii pentru amenajare.
Atunci când vine vorba despre confort, cu siguranță primele lucruri la care ne gândim sunt
Îți pregătești proiectul pentru living sau urmează să îți renovezi locuința? Nu uita de cel
Amenajarea locuinței nu este niciodată atât de simplă precum pare: ce culoare alegi pentru pereți,
Vara este despre timp frumos și momente care se vor transforma în amintiri de neuitat.
Locul în care te simți bine și simți că ești acasă nu trebuie să fie

Comments are closed.