De la dezordonat la funcțional : schimbă decorul livingului în 6 pași

De la dezordonat la funcțional : schimbă decorul livingului în 6 pași

Dacă ai căutat pe net „cum să schimbi decorul în living” sau „un living ordonat” sau poate „mobilă funcțională” și ai găsit blogul nostru, atunci ai ajuns bine!

Pentru că povestea noastră urmează să înceapă, îți recomandăm să te așezi confortabil pe locul tău preferat, să iei o ceașcă de cafea sau o cană de ceai în brațe și să respiri: relaxează-te! Lectura nu va dura mai mult de 15 minute, fix cât să faci o pazuă bine meritată și să afli cum să-ți transformi livingul în 6 pași simpli!

1. Încearcă minimalismul

Dacă ești o persoană ordonată căreia îi plac spațiile aerisite, luminate în mod natural și fără prea multe briz-brizuri, atunci s-ar putea să ți se potrivească minimalismul.

Ce trebuie să știi despre principiile minimalismului este că acestea se bazează pe forme naturale, în general simple. Cum a apărut curentul? În anii ’60, diverși artiști au început să renunțe la ornamentele clasice și baroce, schimbând perspectiva de creație și de gândire în mod radical.

În designul interior, minimalismul se recunoaște în încăperi spațioase, luminoase, cu mai puțin mobilier și mult mai puține detalii decât în celălalte stiluri de amenajare (clasic, tradițional, boho chic). Ceea ce atrage atenția în minimalism sunt întotdeauna formele – preferabil geometrice, ascuțite iar culorile – neutre, pe când texturile sunt ușor de întreținut.

Asimetria e de asemenea preferată în minimalism, iar împărțirea spațiului se poate face prin mobilier sau elemente precum pereții de sticlă. Accesoriile sunt minime, însă spațiile de depozitare sunt maximizate!

2. O cameră 3 în 1

Atunci când ai un spațiu generos în care trebuie să amenajezi un living funcțional, camera poate juca mai multe roluri: hol, living și birou – adică 3 în 1!

Primul pas este să concepi un layout în funcție de nevoile și stilul tău de viață, astfel înât să nu supra-aglomerezi livingul și să-ți creezi o idee exactă despre cum va arăta, la ce îți va servi și cum să-l accesorizezi cât mai bine.

Un spațiu deschis în care eviți pereții despărțitori poate fluidiza „traficul” din casă și îmbunătăți interacțiunea. Însă pentru a ști cum să-l amenajezi eficient, trebuie să ții cont de câteva lucruri. Un truc simplu este alegerea unei canapele unitare, suficient de încăpătoare, asftel încât să nu încarci spațiul cu prea multe fotolii sau scaune.

Detalii precum măsuța de cafea și un covor potrivit stilului camerei, vor crea o încăpere unitară și funcțională. Dacă nu ai spațiu suficient pentru un hol separat, improvizează unul în living, în apropierea ușii de la intrare: creează un loc convenabil, amenajat pentru a depozita încălțăminte, chei și corespondență.
Adaugă personalitate prin alegerea unor obiecte decorative unice sau a unor piese de artă. Iar dacă lucrezi sau studiezi de acasă, poți să-ți amenajezi un mic birou funcțional, cu ajutorul unor trucuri despre care am scris aici.

3. Folosește pereții!

Rafturile sau biblioteca din living aduc întotdeauna un plus de valoare și eleganță unei case. Mai mult, atunci când vrei să maximizezi spațiul pentru diverse decorațiuni sau pentru cărți – un motiv în plus când ai biroul în living și vrei o atmosferă ideală pentru studiu sau lucru de acasă, pereții sunt soluția!

Folosește-te de pereți pentru depozitare dar și pentru decorare.

Dacă nu ai suficient spațiu pentru o bibliotecă întreagă clasică, poți opta pentru un set de rafturi sau un raft de tip scară. În felul acesta, vei crea spațiul de care ai nevoie pentru cărți, decorațiuni și alte obiecte personale și de design, menținând ordinea și funcționalitatea întregii încăperi.

Sfat: grupează obiectele asemănătoare, astfel încât să obții un ambient plăcut și bine organizat.

4. Totul la vedere…

De la rafturi deschise până la coșuri metalice sau de nuiele în care poți depozita obiecte pentru dining – spre exemplu prosoape, fețe de masă, naproane – există o varietate de corpuri de mobilier care se pot folosi atât pentru a da un aer modern livingului, cât și pentru a-i oferi funcționalitate.

Coșurile potrivite oferă organizare și accesibilitate, aducând personalitate spațiului în același timp, potrivindu-se de minune cu rafturile sau biblioteca.

Sfat: măsuța de cafea este un alt corp funcțional, dacă are spațiu de depozitare!

5. …sau totul ascuns.

Atenție, nu totul trebuie să fie la vedere!

Dacă lucrezi sau studiezi de acasă, cu siguranță vei avea nevoie de spații de depozitare pentru obiectele de birotică, a hârtiilor sau instrumentelor de scris. De asemenea, facturile, diverse broșuri sau reviste, cărțile tehnice ale aparatelor electrocasnice, jocuri și alte mărunțișuri pot fi depozitate în cutii închise.

Îmbinarea corpurilor de mobilier deschise, de tip rafturi, cu unele închise creează un ambient clean, organizat și profesional.

6. Evită cea mai mare greșeală

Te întrebi, probabil, care e cea mai mare greșeală pe care o poți face în amenajarea unui living! Ei bine, e una pe care o facem cu toții, fără să fim conștienți sau chiar fără să o cosinderăm greșeală, din start.

Ne e teamă să experimentăm! De cele mai multe ori, greșeala este că amenajăm corpurile de mobilier de jur împrejurul camerei, pe margini. În felul acesta, creăm un spațiu gol în mijlocul camerei, un spațiu care poate părea lipsit de sens.

Sfat: nu-ți fie teamă să te joci cu mobila și decorațiunile! Folosește, spre exemplu, spatele canapelei ca despărțitor între locul de luat masa și spațiul de relaxare!

Indiferent de spațiul livingului tău, nu uita să amenajezi conform stilului tău de viață, mai degrabă decât să urmezi niște trenduri! Focusează-te pe lucrurile care îți plac și se potrivesc pentru tine, și vei putea să creezi livingul la care ai visat dintotdeauna!

Deși stilul Vintage face referire la obiecte care aparțin altei epoci și care au o
Poate te gândești că dacă locuiești într-un apartament, sfaturile pe care le-am pregătit nu sunt
Se apropie vara și gândul zboară spre zilele însorite petrecute afară. Iar asta înseamnă că
Atunci când alegi sau ești nevoit să lucrezi de acasă, ai nevoie de un spațiu
Există un motiv pentru care locul de luat masa se numește “dining”, care vine de

Comments are closed.