3 tipuri de bibliotecă

3 tipuri de bibliotecă

Una din cele mai frumoase piese de mobilier este, fără îndoială, biblioteca!

Însă nu e ușor să amenajăm o bibliotecă potrivită spațiului de care dispunem în living sau în camera pe care vrem să o mobilăm.

Sunt multe lucruri de luat în considerare: de la ce anume vom pune în bibliotecă, până la stilul încăperii, personalitatea fiecăruia și, evident, obiectele decorative care vor înfrumuseța rafturile.

Există mai multe tipuri de design atunci când vorbim despre bibliotecă, însă vom propune în acest articol, trei stiluri populare pentru care poți opta: o bibliotecă clasică, o bibliotecă din rafturi individuale sau o bibliotecă de tip scară.

1. Clasic, chic, elegant!

Probabil cea mai des întâlnită este biblioteca în stil clasic, sau tradițional, care permite amplasarea ușoară în aproape orice spațiu.

De cele mai multe ori e construită din lemn sau MDF, având rafturi de dimensiuni egale, uneori vitrină de sticlă, dulap, sertare sau pur și simplu deschisă – doar cu rafturi.

 

2. Biblioteca stil raft

Avantajul unei biblioteci în stil raft față de celelalte biblioteci este accesibilitatea ca preț și faptul că rafturile oferă o mai mare libertate în exprimarea personalității și în amenajarea după propriile gusturi.

Acestea se potrivesc foarte bine atunci când spațiul destinat bibliotecii este unul restrâns, ori atunci când avem un design interior minimalist și nu vrem să încărcăm prea mult decorul. Poți opta pentru etajere de lemn sau sticlă sau rafturi „cuib”.

 

3. O scară diferită

Al treilea tip de amenajare a bibliotecii e unul la fel de inedit, de data aceasta pe ideea unei scări. Este la fel de ușor de amenajat precum rafturile individuale, însă necesită mai mult spațiu decât acestea.

Biblioteca de tip scară este o piesă de mobilier modernă și practică în același timp, se sprijină de perete și e ușor de montat sau de mutat dintr-o cameră în alta.

Pentru mai multă inspirație în amenajarea unui spațiu creativ, descoperă gama noastră de corpuri de mobilier pentru birou, bibliotecă și corpuri de iluminat cu stil!

Deși stilul Vintage face referire la obiecte care aparțin altei epoci și care au o
Poate te gândești că dacă locuiești într-un apartament, sfaturile pe care le-am pregătit nu sunt
Se apropie vara și gândul zboară spre zilele însorite petrecute afară. Iar asta înseamnă că
Atunci când alegi sau ești nevoit să lucrezi de acasă, ai nevoie de un spațiu
Există un motiv pentru care locul de luat masa se numește “dining”, care vine de

Comments are closed.