Amenajări interioare: Ikigai, casa și viața ta

Amenajări interioare: Ikigai, casa și viața ta

Amenajările interioare din ultimii ani sunt interesante din punct de vedere al noilor tendințe. Idei precum hygge sau lykke au început să pătrundă în domenii diferite, influențând modul în care ne îmbrăcăm, ce mâncăm și chiar modul în care ne amenajăm casa. Asta înseamnă că ne modifică felul în care gătim, noile noastre hobby-uri, cum alegem mobila, cum ne cumpărăm decorațiuni, lustre, ș.a.m.d. Este un lucru bun? În principiu, este bună orice nouă idee care ne readuce aminte de lucrurile cu adevărat importante din viață. Care ne deschide orizonturile și ne lărgesc imaginația și care contribuie la buna noastră dispoziție

Următorul trend în materie de lifestyle vine din japonia și se numește Ikigai.

Definiție pentru Ikigai

Sinte-ul nostru este despre mobilă și amenajări interioare. Ori, în aceste condiții oarecum limitative, devine dificil, imposibil chiar, de concentrat într-un singur cuvânt în limba română ce înseamnă Ikigai. Pentru claritate și o mai bună înțelegere putem defini ikigai ca fiind „motivul pentru care te dai jos din pat dimineața”. Ikigai este ceea ce face ca viața să merite trăită. Acest concept rezumă toate acțiunile tale concentrate în jurul pasiunii tale. El va influența, așa cum am spus mai sus, inclusiv mobila pe care ți-o alegi pentru lucru. Biroul de acasă, masa pe care îți bei cafeaua.

mobila de birou tip Scandinavia
mobila de birou

Ikigai si mobila casei tale

Dacă Ikigai înseamnă viața trăită cu scop, ce legătură are asta cu mobila? Pentru tine, poate, tot ce ține de amenajări interioare nu sunt o pasiune și nici măcar un hobby. Ikigai însă îți poate influența contextul în care trăiești și lucrezi. Pentru că atunci când ai un motiv puternic pentru care te trezești dimineața, un job care îți place, o carieră, nu mai există o delimitare clară între ce înseamnă acasă și birou. Și, aici, intervenim noi, cei dela Evambient. Îți punem la dispoziție tot ce ai nevoie pentru casa ta, dacă vrei să trăiești înconjurat de lucruri bune. De lux. De la o mobilă și până la corpuri de iluminat.

În plus, datorită accesului global la internet și posibilității de a lucra remote, de a face anumite proiecte de acasă, este la fel de important să ai un spațiu care să îți reflecte munca și să îți ofere toate cele necesare pentru succesul unui proiect, chiar și acasă.

Acum cred că știi unde voiam să ajung. Dacă ai un Ikigai, să spunem așa, atunci viața ta în totalitatea ei este modelată de acel scop. Acasă devine birou dacă este necesar. De aceea, în amenajări interioare, Ikigai se aplică în modul în care îți gândești mobila casei tale în jurul pasiunii tale sau a carierei tale.

De exemplu, un muzician își va transforma camera într-o sală de repetiții sau de înregistrări, în timp ce un manager, un scriitor, un IT-ist își va amenaja una din camere într-un birou care să îi ofere confortul și concentrarea necesare să fie eficient în munca sa.
Pentru cei care știu care este Ikigai-ul lor am pregătit câteva propuneri de birouri care să redefinească spațiul din casă într-unul orientat spre funcționalitate și claritate.

Birouri pentru un spațiu Ikigai

mobila birou

Biroul Sheesham

Amenajări interioare fundamentate pe Ikigai pot include diverse stiluri, punctul lor comun fiind aportul pe care îl aduc creării unui spațiu de lucru și nu o singură estetică. Biroul Sheesham are componente de design industrial – picioarele metalice – și o notă vintage prin blatul de lemn masiv. Este simplu, elegant, cu nimic care să îți distragă atenția de la scopul tău. O mobilă perfectă.

Biroul Fast Trade

Alb, curat, cu colțuri finisate și rotunjite, Biroul Fast Trade este parcă esența minimalismului. Mobila de tip funcțională și rezistentă. Îți permite să te concentrezi asupra proiectelor, transformând încăperea în care se află într-un birou efecient de lucru.

mobila amenajari interioare
mobila de birou

Biroul B-151

Realizat din lemn de stejar în culoare natur îmbinată cu elemente finisate în alb, Biroul B-151 are un design în linie scandinavă. este potrivit pentru acele amenajari interioare axate pe o line sobră și în același timp elegantă. Sertarele oferă spații de depozitare pentru papertăria și instrumentele necesare. Deschizătura din partea din spate a blatului mesei oferă posibilitatea trecerii cablurilor pe acolo pentru a menține curată suprafața biroului. Concentrație maximă asupra ikigai-ului tău. O mobilă care nu face rabat de la calitate.

O scurtă concluzie.

Indiferent de stilul de mobila și indiferent ce tip de amenajări interioare alegi să îți amenajezi biroul de acasă este important să nu pierzi din vedere motivul pentru care o faci. Motivul pentru care te trezești dimineața. Ikigai nu este doar un trend, ci un stil de viață care îți oferă mai multă fericire, satisfacție și mulțumire în viață.

Corpurile de mobilier de bază pentru o casă mai mică sau mai mare, cu mai
Vorbind despre amenajări interioare trebuie precizat că fiecare dintre acestea are o temă estetică. Unele
Acele corpuri de iluminat cumpărate pentru casă trebuie să se integreze în stilul nostru. Adică
Firmele de amenajări interioare fac bani frumoși implementând stilul industrial. Mă rog, o tentă, un
Cele mai elementare decoratiuni sunt covoarele. Tocmai pentru că sunt atât de comune uneori le

Comments are closed.