Stilul industrial din amenajări interioare

Stilul industrial din amenajări interioare

Firmele de amenajări interioare fac bani frumoși implementând stilul industrial. Mă rog, o tentă, un stil care vrea să inducă ceva contemporan și arhaic în același timp. Și totuși, stilul industrial, deși nu este de o noutate absolută, nu putem spune nici că este vechi. Primele amenajări interioare de acest gen au apărut în anii 60-70 la New York, în vechile cartiere muncitorești ale Manhattanului.

Stilul industrial în design și amenajări interioare este suficient de complex. Nu se limitează la interior de sufragerii, de camere de zi, la design de scaune și canapel, la mobilier pentru spații hoireca. Este un stil ce se „lipește” foarte bine pe un anume gen de oameni. Pe clienți care (doar) în aparența par să fie neglijenți. Stilul industrial din amenajările interioare este unul bazat în primul rând pe spiritul practic.

Originea stilului

Inițial, în Manhattan, New York, o serie de investitori, artiști și creativi din diverse domenii, au descoperit uzinele și fabricile părăsite de la marginea orașului. Ar fi fost o nesăbuință contrar firii lor să le lase nefolosite. Au apelat la arhitecți și decoratori. Căci aceste fabrici aveau spații mari deschise, luminoase datorită ferestrelor mari. Proprietarii le-au reconvertit așadar în spații de locuit, spații artistice și chiar agenții de publicitate.

Metalul, cărămida evidentă, structura din beton vizibilă și ferestrele înalte de doi metri aveau o alură aparte și ofereau imaginea unui trecut care deși apus, putea fi reinventat și reimaginat pentru a susține nevoile moderne și de ce nu pretențiile. Specialiștii în amenajări imobiliare au creat și primele definiții ale stilului industrial.

amenajari interioare

Caracteristicile amenajărilor de tip industrial

Astăzi designul interior industrial este un stil, un gust potrivit doar pentru anumite personalități și tipologii de oameni, dar nespus de accesibil. Nu mai este nevoie să îți achiziționezi propria fabrică pentru a avea acasă amenajări interioare în stil industrial.

Este suficient să ții cont de următoarele 4 elemente esențiale pentru orice amenajare interioară în stil industrial.

 

1. Pereți din cărămidă și podea de beton

Primul pas pe care trebuie să îl faci ca să îți amenajezi camera sau casa în stilul industrial este să alegi ce faci cu pereții și podeaua. Poți să optezi pentru cărămidă aparentă sau pentru un aspect de beton proaspăt turnat, cu mici imperfecțiuni. Poți să faci podeaua din beton și pereții să pară decojiți de timp lăsând să se vadă zidul din spatele tencuielii.

 

2. Suprafețe din lemn și metal

Un al doilea pas este să te asiguri că toate elementele din acest gen de amenajări interioare, iar aici ne referim la uși, ferestre, scări interioare, sunt o combinație de lemn și metal. Metalul aduce cu sine ideea de spațiu industrial, în timp ce lemnul încălzește atmosfera și face întreaga încăpere mult mai plăcută.

 

3. Mobilă cu aspect nefinisat

Ca să completezi efectul și atmosfera de spațiu funcțional dintr-o altă generație, dar reajustat, este important ca mobilierul pe care îl alegi să declare prin aspectul său că face parte din altă generație. Nu este suficient să cumperi mobilă care pare veche dar să nu se potrivească. Nici invers, mobilă care se integrează dar nu e bună de nimic și se rupe după ce te așezi pe ea.

De aceea, vă recomandăm produsele din gama de design industrial Factory:

amenajari interioare
amenajari interioare
amenajari interioare

 

4. Lumini cu aspect industrial

Aici, gama de lustre, candelabre și lămpi din care puteți alege este foarte largă. Însă, pentru a obține efectul maxim vă recomandăm lustra industrială Factory III. Efectul ruginit-rustic al metalului și grilajul protector respectă cu fidelitate designul din perioada industrială, punând totul într-o lumină unică.

amenajari interioare

Dacă acest articol te-a inspirat, nu ezita să răsfoiești paginile site-ului nostru în căutarea mobilierului perfect pentru un design interior cu tentă industrială.

Sau inspirați-vă și din altă parte, vedeți amenajări interioare la alții și vă aducem ce vreți!

Cine lucrează în amenajări interioare ar trebui să știe asta știe că negrul nu este
Casa ta e locul care te inspiră și îți oferă energia necesară în fiecare zi.
Știi care sunt greșelile de bază în ceea ce privește distribuirea mobilierului și care afectează
Vrei sa revitalizezi aspectul livingului tau fara a cheltui prea mult?  Nimic mai simplu! Ti-am
Cele mai elementare decoratiuni sunt covoarele. Tocmai pentru că sunt atât de comune uneori le

Comments are closed.