Sfaturi economice de renovare a livingului

Sfaturi economice de renovare a livingului

Vrei sa revitalizezi aspectul livingului tau fara a cheltui prea mult?  Nimic mai simplu! Ti-am pregatit o lista de idei creative si economice de redecorare care-ti vor transforma in totalitate incaperea, oferindu-i un aer nou si un plus de personalitate: fii creativ cu modul in care evidentiezi mobila si decorativele.

Schimba locul mobilei prin incapere

Fiind incaperea in care ne petrecem cea mai mare parte din timp, livingul are nevoie de un refresh constant pentru a ramane mereu surprinzator si primitor. Schimbare nu inseamna, insa, doar innoire. Nu trebuie sa cheltui o suma imensa de bani pentru a da un aer nou spatiului. Reorganizeaza! Analizeaza bine pozitia pieselor de mobilier, a decorativelor si gandeste-te unde le-ai putea muta pentru a obtine un efect vizual senzational!

Reorganizarea nu trebuie sa fie un proces complicat. Daca ai un living de mici dimensiuni, jongleaza cu asezarea decorativelor, textilelor, a corpurilor de iluminat sau a pieselor mici de mobila. Masuta de cafea, lampadarele sau covoarele pot schimba in totalitate aspectul unei incaperi daca sunt reorganizate in spatiu. Indrazneste sa regrupezi mobila, joaca-te cu distributia acesteia si vei obtine un decor complet nou!

reorganizeaza mobila

Coloreaza si decoreaza peretii livingului

Monotonia decorului unui living apare, in principal, din cauza lipsei de culoare. Poti combate monocromia caracteristica stilului clasic prin simpla vopsire a peretilor in culori diferite. Aceasta nu inseamna sa-i varuiesti in mii de culori si sa creezi desene si modele abstracte. Nu. Poti incerca, de pilda, sa schimbi culoarea unui singur perete. Astfel, vei crea automat un punct vizual si veti da spatiului o nota distincta. Daca esti creativ, poti apela la tablouri sau chiar o oglinda cu design ingenios pentru a-l evidentia, transformandu-l intr-un centru de interes. Vei indragi pe loc tabloul Lluvia, care aduce o ploaie de culoare si creativitate in livingul tau.

mobila si tablou modern

Daca vrei sa acorzi livingului o puternica nota personala, poti aseza in centrul de interes creat un colaj cu fotografiile tale preferate – amintiri din calatorii si vacante, zile de nastere sau plimbari in parc. Toate iti transforma ambientul intr-unul intim, calduros.

Reconditioneaza sau accesorizeaza piesele de mobilier

Daca spatiul nu iti permite sa faci schimbari de organizare, poti incerca sa reconditionezi piesele vechi de mobilier. Partea amuzanta e ca o poti face chiar tu, intr-un timp relativ scurt. Incepe cu piesele mici! Alege un o masuta sau un scaun invechit, cumpara vopsele in culorile tale preferate si fii creativ! S-ar putea chiar sa dezvolti un hobby din revitalzarea pieselor vechi si sa te apuci de realizat mobila hand-made.

Daca, in schimb, jocul de-a pictorul ti se pare o miscare prea indrazneata, poti alege sa accesorizezi dulapurile, sertarele si comodele cu manere si butoni noi. In functie de stilul decorativ al incaperii, poti opta pentru modele simple, variante colorate sau cu detalii sofisticate. Indiferent de alegere, acestea vor revitaliza cu siguranta aspectul mobilierului tau!

Apeleaza la decorative inedite

Perfectiunea sta in detalii, iar decorurile de efect in decorative. Daca iti plac florile, cumpara o vaza cu design inedit, care sa joaca si rolul unui obiect decorativ. Astfel, vei adauga incaperii un aer proaspat si vei transforma spatiul intr-unul eco-friendly. Indrazneste! Cu cat mai multe plante, cu atat mai bine!

Alte mici secrete care adauga culoare livingului sunt textilele. Canapeaua incapatoare abia asteapta sa fie acoperita de perne moi si paturi pufoase, iar optiunile sunt nenumarate: poti alege perne dreptunghiulare, rotunde, cu modele geometrice, imprimeuri florale sau mesaje vesele. Aici gasesti modele pe gustul tau, indiferent de stilul decorativ ales!

mobilier modern colorat cu perne

Invaluie livingul in lumina

Lumina e unul dintre cele mai importante elemente din cadrul unei incaperi – ea implineste un rol dublu: si functional, si estetic. Fiindca livingul e un spatiu versatil, va trebui sa te asiguri ca ai destula lumina, indferent de activitatea desfasurata: citit, uitat la TV, jocuri cu cei mici sau movie-night. Da, e greu sa alegi un corp de iluminat util in toate aceste situatii. De aceea, designerii de interior recomanda popularea livingului cu cat mai multe piese. Pe langa sursa principala de lumina – pendulul sau candelabrul -, adauga un lampadar modern sau o veioza colorata, ambele perfecte pentru luminarea unui colt de lectura, dar si pentru revitalizarea oricarui alt coltisor.

decoreaza cu mobila moderna

Apeleaza si tu la aceste mici „trucuri decorative” pentru a-ti transforma in totalitate aspectul livingului! Indrazneste! Joaca-te cu lumina, culorile, da o noua viata pieselor vechi de mobila, personalizeaza-ti peretii, fii propriul tau designeri de interior! Inspiratia te asteapta pe evambient.ro

Este plin internetul de reguli pe care trebuie să le respecți când îți faci o
E oficial! Pantone a anunțat Ultra Violet ca Culoarea Anului pentru anul 2018. O nuanță
Fie că ești adeptul unui stil de viață boem sau pur și simplu adori ambientele
Culoarea este un instrument foarte puternic în design. Dar poate fi și una debilitantă, dacă
E aproape decembrie! Pentru cei mai mulți dintre noi asta înseamnă că se apropie și

Lasa un comentariu

Trebuie safi logat pentru a posta un comentariu.