4 reguli pe care să le încalci când îți reamenajezi casa

4 reguli pe care să le încalci când îți reamenajezi casa

Este plin internetul de reguli pe care trebuie să le respecți când îți faci o amenajare, reguli de care trebuie să ții cont, sfaturi și recomandări. Pe blogul nostru găsești articole care te îndrumă cum să-ți gândești și să-ți mobilezi spațiul interior. Dar, până la urmă totul se rezumă la proverbul „gusturile nu se discută”. Ceea ce contează cu adevărat este ceea ce îți place ție și, de aceea, în continuare îți prezentăm 4 reguli pe care să le încalci fără nici o remușcare când îți reamenajezi casa.

Nu îmbina noul cu vechiul. Noi spunem: de ce nu?

Scaune din policarbonat cu scaune vintage în jurul aceleași mese? Merg perfect împreună pentru că stilul îl definești tu, iar casa ta este o reflexie a cine ești tu și a modului în care vezi lumea. Inevitabil, lumea este o îmbinare creativă între nou și vechi, între scaune moștenite din lemn, scaune recondiționate, scaune inspirate din design-ul nordic cum este modelul Andre și scaune transparente Luis care au fost create folosind materiale moderne ce nu existau acum 20 de ani.

 

Nu amesteca stilurile. Noi spunem: mixează și fii chic

Doar acum câteva zile am vorbit despre stilul hobo-chic și modul în care acesta aduce împreună stiluri diferite. Iar acum câteva săptămâni am scris tot aici pe blog despre stilul retro-chic, care îmbină produse vintage, din curente estetice diferite într-un stil, ei bine, chic.
De ce să nu mixezi obiectele care îți plac, chiar dacă fac parte din stiluri diferite? Ce s-a putea întâmpla dacă ai așeza în aceeași amenajare fotoliul Butterfly în culorile steagului Marii Britanii, lampadarul Vintage, iar la picioare ai avea întins covorul Kelim? S-ar putea să-ți placă.

 

Culorile vii se potrivesc doar în încăperile spațioase. Noi spunem: stai să vezi!

Cum spuneam ceva mai devreme, casa ta trebuie să fie o reflexie a personalității tale, a lucrurilor care îți plac, care te fac să te simți bucuros, împlinit… casa ta trebuie să fie un spațiu hygge, care îți conferă confort fizic și mental.

Mobilierul trebuie așezat simetric. Noi spunem: natura nu este simetrică, dar e frumoasă

Înconjoară-te cu obiecte care ies puțin din simetria obișnuită pentru că ele vor atrage atenția. De exemplu, poți alege pentru noptiera din partea dreaptă a patului veioza New Stage, în timp ce în partea stângă poți folosi veioza Moma. Viața nu este foarte simetrică, de ce să căutăm să ne potrivim în niște tipare? Bucură-te de colțul tău lipsit de simetrie, dar debordând de stil și confort.

 

Regulile sunt bune. Dar dacă totul s-ar face după reguli unde ar mai fi creativitatea?

E oficial! Pantone a anunțat Ultra Violet ca Culoarea Anului pentru anul 2018. O nuanță
Fie că ești adeptul unui stil de viață boem sau pur și simplu adori ambientele
Culoarea este un instrument foarte puternic în design. Dar poate fi și una debilitantă, dacă
E aproape decembrie! Pentru cei mai mulți dintre noi asta înseamnă că se apropie și
De la micile suveniruri aduse din ultima vacanță, la decoruri întregi care te-au cucerit -

Lasa un comentariu

Trebuie safi logat pentru a posta un comentariu.