Rolul culorilor în designul interior

Rolul culorilor în designul interior

Casa ta e locul care te inspiră și îți oferă energia necesară în fiecare zi. Ambientul din fiecare încăpere ne influențează starea de spirit și dispoziția dar, mai mult decât acesta, culorile pe care le alegem pentru crearea lui au un rol și mai important. De la culori care emană energie și vitalitate, la culori relaxante, haideți să vedem cum și unde se potrivește fiecare.

Galben

Galbenul este adesea asociat cu fericirea, fiind o culoare energizantă și vibrantă, ceea ce îl face o alegere fantastică pentru bucătării și livinguri. Este potrivit și în holuri, datorită nuanței primitoare. În acest fel, vei căpăta o stare de bine de îndată ce treci pragul casei.
Totuși, trebuie folosit cu atenție, deoarece excesul de galben poate avea efectul contrar. Nuanța puternică poate fi copleșitoare, de aceea este recomandat să fie utilizată ca o pată de culoare într-un decor alb, prin intermediul mobilierului și al decorațiunilor.
Albastru

Fiind culoarea cerului, albastrul are, în mod natural, efectul de a calma, de a relaxa, așadar este potrivit în dormitoare și băi. Deși este o culoare relaxantă, încearcă să nu o folosești în fiecare detaliu al încăperii. Nuanțele mai deschise, mai luminoase, au efectul calmant mai accentuat, de aceea este recomandat să le folosești în dormitor, iar nuanțele de albastru regal sau marin, în baie.

Albastrul mai este asociat și cu inteligența, lucru care îl transformă în alegerea perfectă pentru birouri și spații de lucru.

Roz

Potrivit unui studiu realizat în anii 60, s-a observat că rozul scade bătăile inimii și pulsul și încetinește respirația într-o măsură mai mare decât alte culori. Așadar, culoarea are efecte odihnitoare.

Rozul nu este numai o culoare extrem de liniștitoare, dar este și una plăcută pentru ochiul uman, ceea ce o face o alegere grozavă pentru living sau pentru dormitor. Alege mobilier și decorațiuni în nuanțe pale pentru dormitor, pentru a accentua starea de calm, iar nuanțele mai vibrante pentru living.

Roșu

Deseori, roșul este asociat nu numai cu pasiunea, dar și cu agresivitatea. Cu toate acestea, folosit în interiorul casei, roșul este un accent de culoare puternic, care arată extrem de bine în sufragerie, întrucât stimulează apetitul. La fel ca orice altă nuanță puternică și vibrantă, cel mai bine arată atunci când este folosită în cantități mici, pentru a pune în evidență un anumit colț al încăperii.

Ca simbol al pasiunii și energiei, roșul este o culoare prea puternică pentru dormitor, loc care are evocă sentimente de calm și relaxare.

Verde

Verdele aduce cu sine o liniște a minții și o stare generală de bine și ajută la eliberarea stresului în mod natural. Această culoare amintește de natură, de aceea calmează și revigorează.

Verdele funcționează în majoritatea camerelor dintr-o locuință, însă cel mai bine se potrivește în dormitor.  Liniștea înnăscută a culorii poate fi potrivită în decorurile cu multe plante sau verdeață luxuriantă. Joacă-te cu nuanțele acestei culori după bunul plac. Combin-o cu alb pentru un aspect contemporan sau cu maro pentru a oferi o notă rustică întregii încăperi.
E simplu să îți decorezi casa cu stil și să creezi un ambient care să îți ofere o stare de liniște și de relaxare sau care să îți ofere mai multă energie! Alege corpuri de iluminat, fotolii, paturi și accesorii cu personalitate, potrivite pentru fiecare încăpere din casa ta nuanțe vibrante pentru living, sufragerie și baie și nuanțele mai calde pentru dormitor și spațiile de relaxare.
Este plin internetul de reguli pe care trebuie să le respecți când îți faci o
E oficial! Pantone a anunțat Ultra Violet ca Culoarea Anului pentru anul 2018. O nuanță
Cu toate că alama pare să fie trendul dominant din toamna fiecărui an pentru decorarea
Ce poate fi mai plăcut decât un ambient confortabil și plăcut într-o zi ploioasă de
Mobilierul din catifea ar putea să nu fie în topul alegerilor tale dacă îți dorești

Lasa un comentariu

Trebuie safi logat pentru a posta un comentariu.