Un ghid practic pentru alegerea scaunelor în living

Un ghid practic pentru alegerea scaunelor în living

De la un living deschis până la o bucătărie sau cameră de zi mică, scaunele pe care le alegi trebuie să fie potrivite stilului și suprafeței în care vor fi amenajate. Și cum este din ce în ce mai stresant să alegem dintr-o multitudine de opțiuni, ți-am pregătit câțiva pași pe care poți să-i urmezi atunci când cumperi scaune pentru living, pentru a-ți fi mai ușor!

Stabilește cu exactitate mărimea livingului tău

Înainte de a achiziționa orice piesă de mobilier, măsoară cu exactitate camera, în special locul în care plănuiești să amenajezi masa pentru dining. Ține cont de faptul că scaunele pe care urmează să le alegi trebuie nu doar să încapă în acel spațiu, dar în același timp să permită mișcarea cu lejeritate în jurul lor.

Asigură-te că scaunele nu vor fi prea mici în comparație cu canapeaua

Dacă ai deja o canapea, măsoară înălțimea de la podea până la șezut; scaunele ar trebui să fie de aproximativ aceeași înălțime.

Scaunele de accent sunt perfecte în spațiile mici

Scaunele de accent sau de ocazie sunt de obicei de dimensiuni mai mici decât scaunele tapițate, clasice, pentru living. Acestea au deseori spatele tapițat sau forme diferite și îți oferă extra spațiu într-o încăpere mai mică. Spre exemplu, un living mic poate fi amenajat cu două scaune de accent și un fotoliu. Un scaun de accent poate fi de asemenea o idee bună pentru a adăuga o pată de culoare într-un colț din living.

Asortează scaunele cu mobila din încăpere

În special atunci când vine vorba de canapea, este recomandat să asortezi, în mare, culorile și stilul scaunelor. Acestea ar trebui să fie complementre, iar îmbinarea dintre culoarea și stilul canapelei și al scaunelor va oferi ambianța amenajării unui designer. Dacă mobilierul e din aceeași perioadă sau stil va constitui un avantaj enorm, oferind livingului tău un aspect unitar.

 

Fotoliu confortabil, design modern Anna

Ține cont de atmosfera pe care vrei să o creezi

Dacă livingul tău este o cameră separată, utilizată doar la ocazii speciale, alege scaune cu spătar înalt și eventual suport pentru brațe. Sunt ideale și în același timp se potrivesc atmosferei old school. Însă dacă este o încăpere deschisă în care petreci mult timp și primești prieteni, caută scaune foarte confortabile, mai mult pentru lounge – fotolii sau șezlonguri.

Alege materialul potrivit

Înainte să alegi scaune cu tapițerie din piele, material textil sau microfibră, trebuie să știi câte ceva despre fiecare.

Scaunele de piele (ecologică sau naturală) vin într-o varietate mare de modele; au detaliile fin lucrate, linii simple și oferă livingului tău un look sofisticat atunci când sunt asortate cu un mobilier modern.

Dacă îți dorești ceva casual și colorat, materialul textil este perfect. La Evambient găsești o gamă largă de modele, culori și pattern-uri care pot aduce un vibe pozitiv și pete de culoare în casa ta. Cât despre scaunele cu tapițerie din micro-fibră, acestea sunt ușor de curățat și întreținut, ideale atunci când ai o familie numeroasă iar scaunele sunt des folosite.

Pentru mai multe idei, promoții și mai multă inspirație în amenajare, înscrie-te la Newsletter-ul nostru! 

An nou, trenduri noi În design, un an nu seamănă cu celălalt, iar pentru că
În perioada Crăciunului, decorul casei exprimă întotdeauna magia sărbătorilor de iarnă. Mai mult decât tradiționalele
O vorbă din popor spune că ochii sunt oglinda sufletului, dar când vine vorba de
Din lemn, sticlă sau alte materiale, în ton cu restul dormitorului sau aleasă pentru un
Fiecare an începe cu noi rezoluții pentru perioada următoare - cu toții ne dorim să

Comments are closed.