Greseli de distribuire a mobilierului din casă

Greseli de distribuire a mobilierului din casă

Știi care sunt greșelile de bază în ceea ce privește distribuirea mobilierului și care afectează negativ decorul casei tale?

Obiectivul design-ului de interior este obținerea unui cămin plăcut, confortabil și funcțional. Pentru a reuși acest lucru trebuie să ții cont de o serie de principii de bază cu privire la distribuirea spațiilor în funcție de design-ul de interior.

Nerespectarea principiului proporției în distribuirea mobilierului

Cu siguranță ai intrat vreodată într-un living care ți s-a părut plin până la refuz. Mobilier, obiecte, perne. Nu contează, fiindcă în acel prim moment nici nu-ți poți da seama că totul este în exces.

Mobilier prea mare pentru dimensiunile camerei

Această greșeală este foarte comună deoarece multe persoane cumpără mobilier după o idee aproximativă. Ele nu măsoară spațiul înainte de a merge la cumpărături.

În funcție de unde văd plasate acele piese de mobilier, li se vor părea mai mult sau mai puțin mari.

Astfel, o canapea cu trei locuri sau diverse scaune moderne tip chase longue, într-un magazin mare cu tavane înalte, vor părea mai mici ca în realitate. Când sunt plasate în living, este posibil să ocupe tot spațiul din el.

De asemenea, este posibil ca un anumit tip de masă în magazin să pară potrivită pentru living chiar dacă vă uitați la dimensiunile sale. Atunci când ajungi casă este posibil să îți seama că aceasta este complet prinsă între canapea și bibliotecă.

La fel se întâmplă cu mobilierul mic pentru spații mari. Dacă nu iei măsurile necesare, de asemenea, poți obține efectul contrar. De teamă ca nu cumva mobilierul să fie prea mare, îl cumperi prea mic și dă impresia că “dansează” în spațiu.

Lipsa spațiilor suficiente între mobilier

Această eroare adesea derivă din celelalte. Cumpărarea unui mobilier prea mare sau plasarea sa într-un mod necorespunzător. Apoi, când încerci să îi schimbi locul, acesta nu se va mai potrivi. În plus, poate provoca mici accidente, precum lovituri la glezne sau la genunchi.

Lipsă de armonie între mobilier și decor

Dacă nu stabiliești ceea ce ai nevoie, stilul tău și mobilierul necesar în cameră, vei alege o mulțime de piese incoerente care nu au în comun nici dimensiunea, nici culoarea, nici texturile pentru a crea un ansamblu. Acest lucru nu are legătură cu cumpărarea tuturor corpurilor de mobilier odată sau treptat. Trebuie să vezi în ansamblu, nu piesele individuale.

Lipsă de atenție sau de focalizare

Fiecare cameră trebuie să aibă o piesă de mobilier, un element de arhitectură sau o operă de artă care să ne atragă atenția, care să fie un punct de interes. Este acel lucru asupra căruia se oprește privirea când intrăm într-o cameră și care se alege uneori în mod inconștient. Însă întotdeauna trebuie să existe, pentru ca distribuirea mobilierului să se facă corect.

Neunificarea spațiului pentru a avea ritm și echilibru

Echilibrul are legătură cu forma în care se distribuie mobilierul, fie simetric, fie radial, fie informal. În orice caz, modul de distribuire a mobilierului trebuie completat cu accente repetitive care contribuie la unificarea și crearea unei senzații de pace și bunăstare, de eliminare a spațiilor încorsetate, precum mobilier întotdeauna lipit de perete sau mai multe piese de același model.

Crearea de grupuri de corpuri de mobilier fără utilitate

Adesea alegem corpuri de mobilier care ne plac fără a ține cont de funcționalitatea lor. Dacă ne place vreo mobilă modernă, o achiziționăm, fără să ne întrebăm dacă e funcțională sau nu. Corpurile de mobilier se creează pentru a îți ușura odihna și activitățile cotidiene, precum mâncat și dormit.

Din acest motiv, este bine să alegi mobila din living sau din sufragerie practică, care să-ți facă viața mai simplă. Evită achiziționarea de piese care sunt doar obiecte de decor care ocupă spațiu în cameră, dar pe care nu le folosești. Chiar și o piesă veche și exclusivă care nu are nicio utilitate.

Este foarte important ca orice obiect de mobilier pe care îl alegi pentru casa ta să îți fie util și să fie în armonie cu restul obiectele din cameră.

Așa că, de fiecare dată când vrei să îți achiziționezi un corp de mobilier nou, ține cont de aceste aspecte, pentru ca decorul să îți dea mereu o stare de bună dispoziție și să ai parte de o casă confortabilă și funcțională.

De asemenea, dacă nu găsești ce îți dorești în magazinele fizice caută mobilă online pe Evambient.ro. Aici vei găsi tot ceea ce vrei.

Este plin internetul de reguli pe care trebuie să le respecți când îți faci o
E oficial! Pantone a anunțat Ultra Violet ca Culoarea Anului pentru anul 2018. O nuanță
Cu toate că alama pare să fie trendul dominant din toamna fiecărui an pentru decorarea
Ce poate fi mai plăcut decât un ambient confortabil și plăcut într-o zi ploioasă de
Mobilierul din catifea ar putea să nu fie în topul alegerilor tale dacă îți dorești

Lasa un comentariu

Trebuie safi logat pentru a posta un comentariu.