Trucuri pentru amenajarea corectă a unei încăperi

Trucuri pentru amenajarea corectă a unei încăperi

Cumpărăturile online cu un singur click au făcut ca întregul proces de cumpărare a mobilierului să fie super ușor și accesibil. Dar ce se întâmplă atunci când achiziționezi diverse obiecte de mobilier și realizezi că nu ai nici o idee unde să le pui – sau chiar mai rău, dacă nu se potrivesc cu restul elementelor din cameră? Aranjarea mobilierului este într-adevăr o formă de artă, dar vestea bună este că există mai multe idei pe care le poți urma, care te vor ajuta să îți dai seama de acest proces.

Identifică funcționalitatea spațiului și punctul central

Alegerea mobilierului începe cu stabilirea modalității în care dorești să utilizezi o cameră și ce detaliu – arhitectural, funcțional sau decorativ – îți dorești să evidențiezi. Așadar, încearcă să descoperi atuurile încăperii și ai în vedere lucrurile care dictează aspectul și funcționalitatea, cum ar fi spațiul de divertisment sau locul în care așezi televizorul.

De exemplu, dacă există un șemineu într-o cameră, mobilierul ar trebui amenajat în jurul acestuia, astfel încât oamenii să poată vedea focul și să îi simtă căldura. Asta înseamnă că vor exista două canapele îndreptate una spre cealaltă, în imediata apropiere a focului, astfel încât conversația să fie facilă.

De asemenea, va trebui să iei în considerare și numărul de persoane pe care le găzduiești în mod obișnuit, lucru care va influența tipurile, dimensiunile și numărul scaunelor sau canapelelor de care ai nevoie. Într-o cameră generoasă, pot exista mai multe astfel de zone.

În spațiile sociale, mutați mobila departe de pereți

Poate suna contraintuitiv, însă cu cât mobilierul are mai mult spațiu, cu atât mai primitoare va deveni întreaga încăpere. În același timp, ține cont și de traficul din cameră și asigură-te că întreaga familie și musafirii tăi au destul loc pentru a se mișca în voie.

Nu te teme să încalci regulile

În general, nu este recomandat ca în fața ferestrelor să utilizezi mobilier mai înalt decât pervazul, pentru că acest lucru „taie” în mod ciudat din decor și împiedică lumina să pătrundă. Însă poți încălca această regulă în dormitor, de exemplu, mai ales dacă nu există un perete dedicat mobilierului și, în schimb, există multe ferestre.

Atunci când alegi o piesă de mobilier, alege forma și finisajul care se vor potrivi cu restul camerei

Uită-te la toate piese de mobilier împreună pentru a te asigura că acestea se completează. Poți găsi canapeaua perfectă, măsuța de cafea și decorațiunile ideale, însă dacă alăturate dau un rezultat disproporționat, trebuie să regândești alegerile făcute. Desigur, și de la această regulă există excepții – dacă intenția ta nu este de a potrivi intenționat fiecare obiect de mobilier, atunci simte-te liber să experimentezi un mix inedit de stiluri.

Proporția este totul

Potrivit designerilor de interior, mobilierul ar trebui să aibă proporițiile potrivite, în funcție de lungimea, lățimea și înălțimea camerei. De exemplu, pentru o cameră lungă, alege console cu design interesant. Pentru o cameră înaltă optează pentru biblioteci impozante. Un alt truc pentru un efect interesant este de să mixezi piese de înălțimi diferite.

Ai notat tot? Acum ești pregătit să alegi cele mai tari decorațiuni și obiecte de mobilier pentru casa ta, cu siguranța că vor fi cele potrivite. Lasă-te inspirat de colecțiile Evambient și îmbină-le după bunul tău plac! Decorurile tale de vis te așteaptă pe www.evambient.ro

E oficial! Pantone a anunțat Ultra Violet ca Culoarea Anului pentru anul 2018. O nuanță
Fie că ești adeptul unui stil de viață boem sau pur și simplu adori ambientele
Ce poate fi mai plăcut decât un ambient confortabil și plăcut într-o zi ploioasă de
Mobilierul din catifea ar putea să nu fie în topul alegerilor tale dacă îți dorești
Fie că vă veți mobila casa de la zero, fie plănuiți să schimbați decorul într-una

Lasa un comentariu

Trebuie safi logat pentru a posta un comentariu.