Mutarea în prima ta casă sau primul apartament este o mare schimbare, și una pe care trebuie să o planifici din timp. Nu ai nevoie doar de mobilier și accesorii, ci și de mici lucruri precum cearșafuri și articole de bucătărie. Înainte de a te gândi la decor, este important să faci o listă cu lucrurile de care ai nevoie pentru a începe. Odată pregătită lista, poți lua o decizie în privința stilului tău. Astfel, când mergi la cumpărături trebuie să ai în minte rezultatul final pe care vrei să-l obții.
Un alt detaliu important de care trebuie să ții cont este bugetul tău. Analizează-ți finanțele și decide cât vrei să investești. Amintește-ți, nu trebuie să cumperi totul odată, nici nu trebuie să fie nou sau scump. Prima casa este locul în care în general poți verifica ce stil de decor îți place. Când decizi care este acela, poți investi în piese de foarte bună calitate.
Iată un truc: Când ai o lista cu corpurile de mobilier și accesoriile pe care trebuie să le achiziționezi numerotează cu 1 fiecare lucru important care trebuie luat, precum pat și canapea.
Apoi numerotează cu numărul 2 lucrurile importante, iar cu numărul 3 articolele care pot aștepta. Marchează cu X piesele care consideri că trebuie să fie de calitate în acest moment, chiar dacă cheltuiești mult din buget. Un astfel de lucru ar putea fi salteaua.
Următorul ghid te va ajuta să te decizi cu privire la corpurile de mobilier care sunt fundamentale în prima ta casă, și care pot aștepta câteva luni.
Living
Living-ul este primul spațiu pe care îl vedem când intrăm într-un apartament sau casă, dar asta nu înseamnă că trebuie să cheltuiești toți banii pe mobilă living. Primul lucru de care ai nevoie este ceva de stat jos. Acest lucru poate fi o canapea mare, niște scaune moderne sau o canapea mică.
Trebuie să decizi cât de mult vei folosi acel spațiu, de cât de multă comoditate ai nevoie, și cât de multe persoane te vor vizita des.
O canapea neutră este cea mai bună opțiune, având în vedere că poți adăuga cu timpul o a doua canapea sau diverse scaune. Canapeaua ta originală se va combina cu acestea.
Accentele pot da multă personalitate spațiului mobilat. Alege stiluri clasice pe care nu va trebui să le înlocuiești pe măsură ce stilul tău va evolua. Dacă nu îți place stilul clasic alege o mobilă modernă.
În mijlocul camerei poți pune o masă, pentru a da comoditate și funcționalitate ambientului. Nu trebuie să iei una foarte scumpă. Ar fi bine să alegi un corp de mobilier cu dublă întrebuințare, precum cel otoman. O altă idee este să pictezi o masă de lemn la mână a doua.
Televizorul depinde de tine. Îți place să te uiți la diverse emisiuni tv? Preferi să citești? Lectura cu siguranță îți va face bine. Dacă lucrezi de acasă sau studiezi, un birou poate fi important pentru tine. Investește într-un scaun ergonomic dacă îl vei folosi mult.
Dacă nu ai multă mobilă în cameră caută idei simple de decorat pereții. Poți da stil camerei decorând pereții cu diferite tipuri de tapet.
Camera principală
Patul este cel mai important din cameră. De fapt, în realitate, salteaua. Este indicat să investești într-una de calitate. O saltea poate rezista până la 8 ani, și are mare legătură cu sănătatea și odihna. Este bine să investești într-o saltea de calitate și să mai amâni cumpărarea unui pat.
Poți amesteca diverse corpuri de mobilier în cameră. Alege o saltea și creează o tăblie pentru pat. O noptieră este necesară, pentru a-ți pune cărțile, telefonul… În cazul acestei piese poți da dovadă de creativitate. Este bine să-ți cumperi una cu spațiu de depozitare, mai ales dacă nu ai un dulap mare.
Vezi de ce anume mai ai nevoie în cameră, șifonier, masă de toaletă, etc. Cu timpul poți pune în cameră oglindă cu picior, un scaun, un birou.
Sufragerie
În sufragerie ai nevoie de o masă și niște scaune, care nu trebuie să facă parte dintr-un joc. Ca și în cazul living-ului trebuie să decizi cam câte persoane te vor vizita și cât spațiu ai. Uneori sufrageria este un spațiu separat, alteori este o secțiune a bucătăriei sau living-ului. Înainte de a alege masa, trebuie să știi cât spațiu ai.
Pentru a economisi poți recondiționa o masă la mâna a doua. Este un procedeu destul de ușor chiar și pentru începători. Scaunele pot fi dintr-un material diferit de cel al mesei pentru a crea un stil eclectic.
Dacă sufrageria este un spațiu separat, cu timpul este posibil să-ți dorești să adaugi alte piese. Poți opta pentru o masă bufet sau o vitrină, dar, dacă abia te-ai mutat aceste piese nu sunt necesare.
Bucătărie
În bucătărie nu vei avea nevoie de prea multă mobilă, dar în funcție de spațiu, mobila o poate face mai funcțională. Dacă nu ai mult spațiu de lucru, o insulă cu roți îți poate oferi mai mult spațiu pentru gătit.
Un coș te poate ajuta să-ți organizezi articolele de bucătărie sau ingredientele. Un birou sau o masă mică pentru mic dejun, de asemenea, poate face spațiul mai funcțional.
Baia
Baia este un alt spațiu în care vei avea nevoie de mobilier extra, dar poate fi funcțional. Deși nu sunt necesare, cu timpul le poți folosi pentru a organiza și decora mai bine spațiul. Un scaun sau o bancă, un dulăpior pentru depozitare sunt câteva dintre opțiuni.
Evambient îți oferă diverse variante de mobilă online pentru prima casă sau primul apartament.
Lasa un comentariu
Trebuie safi logat pentru a posta un comentariu.