Sfaturi pentru alegerea mobilei din casă

Sfaturi pentru alegerea mobilei din casă

Știați că 80% din cumpărăturile de mobilă și decorațiuni le decid femeile? Iată câteva sfaturi de bază, pentru a ști cum trebuie aleasă mobila din living, de exemplu, după necesitățile și personalitatea voastră.

Casa voastră trebuie să îndeplinească anumite cerințe în funcție de necesitățile prezente și viitoare. După ce trăim o perioadă în casă, îi descoperim defectele, reale sau false, mici sau mari. Trebuie să facem ceva pentru a ne iubi din nou casa. Mobila este esențială. Iată câteva sfaturi:

Probleme obișnuite ce apar când mobilați casa

Lipsa spațiului pentru mobila modernă pe care v-o doriți sau de care aveți nevoie.

Multă mobilă și accesorii.

Lipsa mobilei practice.

Casa trebuie să se adapteze la cei care locuiesc în ea

Trebuie să țineți cont de:

Cum trăiți, cum sunteți, ce lucruri vă plac, cum gândiți, din câți membri este compusă familia vostră sau câți trăiesc în casă, copiii din casă (dacă sunt fete sau băieți), vizitele pe care le primiți (mai rare sau mai dese, dacă cei ce vă vizitează rămân peste noapte la voi).

Acest lucru definește într-o bună măsură mobila pe care va trebui să o alegeți.

Planificați o casă funcțională

Cum este o casă funcțională? În primul rând trebuie să răspundă necesităților voastre. Între acestea se află folosirea unei plante frumoase, unui mobilier frumos care să fie și practic. Ambele puncte se pot completa reciproc sau nu.

Distribuirea mobilei în casă, cheia pentru comoditatea voastră

Nu întotdeauna trăim în casa în care ne dorim, ci mai degrabă în casă în care putem. Unica soluție pentru schimbări structurale este o reformă, care nu este întotdeauna posibilă. Așa că, trebuie să vă jucați cu ceea ce aveți. O bună alegere a mobilierului este esențială.

Tendință de design de interior: camere multifuncționale

Designul de interior actual s-a adaptat la schimbările din societate și, astfel, în prezent, se poate opta pentru camere multifuncționale în care familia se reunește și realizează diverse activități neprevăzute. Este vorba despre spații potrivite pentru mai multe activități.

Bucătărie: Se optează pentru spații deschise spre living, în loc să fie un spațiu închis și separat de restul. Familia poate petrece mai mult timp împreună, iar gătitul se poate transforma într-un timp petrecut împreună. Bucătăriile devin un centru de reuniune și de servit masa.

Dormitoare: nu mai este vorba doar despre un pat și despre un șifonier, ci și de o zonă de lucru și de un colț de relaxare, ce are legătură cu alte părți din casă, precum este baia.

Baia: tendința este crearea unui spațiu intim, un loc special pentru igienă, dar, de asemenea, pentru sănătate și relaxare. Baia poate deveni un mic spa. Mobilă practică, dar, de asemenea, frumoasă.

Unirea interiorului și exteriorului cu un numitor comun decorativ

Fie că aveți balcon, terasă, grădină, încercați să faceți legătura între interior și exterior cu mobilă și culori care să confere continuitate spațiului. Acest lucru dă amplitudine și armonie în designul de interior. Gândiți-vă că există mobilă de exterior la fel de frumoasă ca și cea de interior.

Cum se alege bine mobila? Idei de bază

O mobilă bine aleasă face diferența între o casă armonioasă și o alta lipsită de armonie. Utilizând alte mijloace decorative ca accesorii, mobila va scoate în evidență spațiul, va masca defectele și își va îndeplini obiectivele principale: să fie utilă și practică.

 

Idei de bază

 

  1. Fiți atenți la dimensiunea mobilei, în raport cu spațiul disponibil și la dimensiunea dintre piese.
  2. Multifuncționalitate. Alegeți mobilă cu multiplă funcționalitate (3 sau mai multe funcții) care se adaptează diferitelor spații.
  3. Alegeți mobilă ușor de manipulat, pe care care o poate muta o singură persoană.
  4. Alegeți mobilă rezistentă și de calitate.
  5. Asigurați-vă că există echilibru și ordine între diversele piese de mobilier.
  6. Nu trebuie abuzat de mobila înaltă. Mobila care nu este foarte înaltă dă impresia de mai mult spațiu.

 

Distribuirea mobilei: idei de bază

 

  1. Mobilele înalte și voluminoase trebuie lipite de pereți, pentru a nu împiedica trecerea.
  2. Mobilele înalte trebuie ținute departe de ferestre, pentru a nu împiedica intrarea luminii naturale (este un lucru esențial pentru crearea de spații mai mari și mai frumoase).
  3. Trebuie să existe zone de trecere clare, pentru a putea trece ușor prin corpurile de mobilier.
  4. Trebuie să alegeți doar corpurile de mobilier de care aveți nevoie. Ceea ce este în plus întotdeauna strică.

 

Modalitatea de alegere a mobilei

Alegeți mobila care transmite o energie bună. De asemenea, aceasta trebuie să fie comodă, și să vă evidențieze personalitatea.

Puteți achiziționa mobilă online, precum scaune moderne, de pe evambient.ro. Mobilierul pe care îl veți găsi în acest magazine online va vorbi despre gustul vostru rafinat, despre felul vostru de a fi.

Vă prezentăm câteva piese de mobilier, ideale pentru a fi oferite pe post de cadouri.
E oficial! Pantone a anunțat Ultra Violet ca Culoarea Anului pentru anul 2018. O nuanță
Fie că ești adeptul unui stil de viață boem sau pur și simplu adori ambientele
De la micile suveniruri aduse din ultima vacanță, la decoruri întregi care te-au cucerit -
Ce poate fi mai plăcut decât un ambient confortabil și plăcut într-o zi ploioasă de

Lasa un comentariu

Trebuie safi logat pentru a posta un comentariu.