Mobilier de terasa pentru un living in aer liber

Mobilier de terasa pentru un living in aer liber

Sezonul estival si-a intrat pe deplin in drepturi si suntem siguri ca vei dori sa petreci cat mai mult timp in aer liber. Ce-ar fi sa iti transformi terasa sau balconul intr-un living neconventional, fara pereti? Foloseste un mobilier de terasa confortabil si finisaje personalizate pentru a crea un spatiu primitor, care sa corespunda stilului tau.

 

Cum alegi mobilierul de terasa?

 

Cand pornesti in cautarea pieselor necesare pentru transformarea terasei, nu uita ca stilul acesteia trebuie sa corespunda cu cel al casei. Daca ai optat pentru stilul victorian, atunci ai nevoie de un mobilier de terasa care include elemente precum fierul forjat sau piesele de tip bistro. Scaunele, mesele si bancile din lemn se integreaza perfect in atmosfera unei case de vacanta, iar mobilierul din termoplastic, metal cromat si sticla acrilica nu poate lipsi de pe terasa unei cladiri moderne.

Chiar daca aspectul estetic este foarte important, nu trebuie sa uiti de cel practic. Alege mobilier si finisaje care rezista la capriciile vremii, sunt usor de deplasat si ocupa putin spatiu la depozitare. Piesele cu elemente detasabile, scaunele si mesele pliante isi gasesc imediat locul in garaj sau in pod pe timp de iarna. Daca nu doresti sa ai alt mobilier de terasa in fiecare primavara, te sfatuim sa optezi pentru branduri cunoscute, a caror produse au o perioada lunga de garantie.

 

masa terasa extensibila scaune terasa

 

Cum aranjezi mobilierul de terasa?

 

Orice incapere are un punct care capteaza atentia si spre care converg toate celelalte piese si finisaje. Acest principiu se aplica si in cazul incaperilor amenajate in aer liber. Un semineu poate fi un astfel de element, de vreme ce lumina si caldura emanata de foc exercita o atractie fascinanta asupra tuturor. Daca nu ai spatiu suficient, poti lua in considerare si o groapa de foc ornamentala, atat timp cat respectati masurile de siguranta necesare. Acest element decorativ poate fi incadrat de doua fotolii confortabile, in care te poti cuibari in serile reci de primavara timpurie.

 

mobilier terasa moderna

 

Ai nevoie de o masuta de cafea in jurul careia sa amplasezi canapele si fotolii special create pentru spatiile exterioare. Fiind vorba de o terasa, ar fi bine sa incluzi si niște banci, scaune fara spatar si taburete, pe care le poti utiliza cand se ia masa. Important este sa nu invadezi spatiul cu piese de mobilier de terasa inutile, care sa impiedice circulatia. Intr-un colt mai retras poti amplasa un sezlong pentru a-ti petrece o dupa-amiaza lenesa de duminica in compania romanului preferat si a unui pahar rece de limonada.

Nu uita de sistemul de iluminat daca doresti sa ai parte de seri placute in livingul tau in aer liber. Lampile decorative si aplicele sunt ideale pentru terase, deoarece nu aglomereaza spatiul podelei si nici nu lasa la vedere firele inestetice de curent.

 

evambient iluminat terasa stalpi decorativi terasa

 

Mobilier de terasa cu personalitate

 

O terasa-living in aer liber poarta amprenta proprietarului. Pernele si cuverturile decorative sunt esentiale acestui scop, mai ales cele in tonuri vibrante, stralucitoare. Daca ai o terasa spatioasa, o poti imparti pe zone cu utilizare diferite (de luat masa, de odihna, de joc), delimitate clar prin vaze, ghivece si statui. Copiii se pot juca linistiti pe jos, daca acoperi perimetrul destinat spatiului de joaca cu un covor de exterior. Poti adauga un plus de farmec intregului spatiu cu ajutorul copaceilor a caror coroane sunt taiate respectand regulile artei topiara.

 

cuverturi mobilier terasa

 

De vreme ce o terasa nu dispune de spatiul larg al unei gradini, este absolut necesar sa folosesti peretii si orice alt element vertical. Rafturile prinse direct in perete sunt suportul perfect pentru pahare, farfurii, ghivece sau figurine decorative.

Indiferent de tipul si numarul pieselor, trebuie sa ai un mobilier de terasa care sa iti transforme livingul in aer liber intr-un spatiu al refugiului, relaxarii si destinderii.

Mobilierul din catifea ar putea să nu fie în topul alegerilor tale dacă îți dorești
Cu toate că alama pare să fie trendul dominant din toamna fiecărui an pentru decorarea
Ce poate fi mai plăcut decât un ambient confortabil și plăcut într-o zi ploioasă de
Există câteva tendințe interesante care trebuie avute în vedere în această toamnă, care includ nuanțe
Alegerea canapelei este una dintre cele mai mari importante decizii, dar și o investiție considerabilă.

Lasa un comentariu

Trebuie safi logat pentru a posta un comentariu.