Corpurile de mobilier de bază pentru o casă mai mică sau mai mare, cu mai multe sau mai puține camere, pot fi trecute pe o listă mai mare sau mai mică. Obiectivul este ca ele să facă viața mai comodă și, de asemenea, mai frumoasă.
Indiferent de stilul ales, iată o listă cu piesele minime de mobilier de care aveți nevoie în căminul vostru. Apoi, totul depinde de voi. Voi va trebui să le adaptați necesităților voastre. Voi veți decide dacă vă doriți mobilă modernă sau retro. Voi decideți dacă vă achiziționați mobilă offline sau mobilă online.
Canapea
Living-ul nu este nimic fără o canapea. Canapeaua este piesa protagonistă din living. Gama de oferte este aproape infinită, începând cu numărul de locuri, cu forma lor, materialele din care sunt realizate, tapițeriile lor, preț și culoare. Există multe variabile. Dacă nu sunteți siguri, alegeți un model atemporal, nu neaparat unul clasic, de bună calitate, și care să fie ușor de renovat cu noi materiale sau tapițerii.
Proiectați-vă viața la care visați. Dacă va fi lungă în această casă investiți în mobilă living de calitate. Spatele vostru vă va mulțumi.
Fotoliu
În cazul în care aveți puțin spațiu în living, puteți pune în el în loc de canapea, două fotolii. Sunt mult mai ușor de mișcat și reamplasat în funcție de necesități.
Masă centrală
Alături de canapea, creați un spațiu de odihnă în living. Există mese de mijloc și de cafea (au aceeași întrebuințare). Există de toate formele și dimensiunile. Într-un living cu spațiu mic, alegeți una pe care să încapă reviste și cărți, potrivită pentru a o substitui pe cea din dining room când se servește ceva ușor. Puteți alege și una cu sertare, pentru a pune în ea diverse lucruri utile.
Raft de bibliotecă
În toate casele există cărți, mai multe sau mai puține, dar întotdeauna există, chiar dacă există cărți electronice care au golit rafturile de bibliotecă. Pe acest tip de mobilă, de asemenea, se pot pune obiecte decorative și amintiri, discuri, echipament muzical. Este foarte versatil și se poate adapta la diferite înălțimi.
Masă auxiliară
Corp de mobilier care este util în momentul în care este necesară o suprafață extra alături de canapea sau fotoliu. Pentru telefon, mobil sau iPod, etc.
Măsuță de televizor
Deși datorită tehnologiei moderne sunt din ce în ce mai subțiri și mai ușoare, televizoarele încă ocupă spațiu. Unul important, mai ales că strâng familia în jurul lor. O măsuță de televizor care să ofere spațiul minim necesar cu sertare pentru filme, jocuri și cabluri, vă va ajuta să mențineți totul în ordine.
Vitrină
Nu întotdeauna există spațiu pentru o vitrină în living, deoarece vitrina este un corp de mobilier voluminos. Totuși, într-o vitrină se pot pune multe lucruri: veselă, articole din sticlă, fețe de masă, etc. Vitrina cu ușă de sticlă luminează atmosfera și permite afișarea celor mai frumoase piese.
Masă
La fel ca și canapeaua, masa este un corp de mobilier voluminos care trebuie să se potrivească cu dimensiunile camerei și cu numărul de persoane care o folosesc.
Scaune
Trebuie alese scaune potrivite pentru masă. Scaunele pentru servit masa nu trebuie de ce să fie de același model sau de aceeași culoare cu masa. Se poartă cele eclectice și amestecul de stiluri, culori și forme. Puteți alege diverse scaune moderne.
Birou
Dacă lucrați în casă biroul este corpul de mobilier care vă ușurează lucrurile. Au rămas în urmă corpurile de mobilier enorme. Acum birourile se pot pune până și în colțurile cele mai mici. Există fel de fel de birouri, de sticlă, clasice și moderne. Aproape toate au tot ceea ce este necesar pentru a pune pe ele pc-uri…au de la rafturi, la loc pentru cabluri sau tastatură.
Scaun de birou
Dacă nu aveți probleme cu spațiul și lucrați acasă, scaunul pentru birou trebuie să fie adecvat pentru lucru, ergonomic și de diferite înălțimi adaptate la spatele vostru. Distanța brațelor trebuie să fie adaptată la cea a tastaturii pc-ului.
Pat și tăblie
Patul principal trebuie să fie cât mai comod posibil, cu o saltea care să se adapteze la coloana voastră. Puteți să vă cumpărați un pat mare comod, iar mai târziu vă puteți cumpăra tăblia, în caz că nu ați găsit ceva care să se potrivească cu structura lui. Când știți ce tip de tăblie vă place și care se combină cu stilul ales, cumpărați-vă una.
Noptieră
Noptiera este un corp de mobilier indispensabil de o parte și de alta a patului. Vă puteți juca cu simetria alegându-le egale, diferite, pentru a introduce un ritm în decor, una singură dacă este o cameră de uz individual și, chiar, o piesă originală: o bancă originală, scaune cu istorie… În funcție de stilul decorativ vă veți putea juca cu diferite opțiuni.
Pat simplu
Un pat simplu va fi bine-venit într-o cameră de oaspeți. Poate fi de tip cangur, pliabil sau, chiar, un pat canapea, dar în general tuturor prinde bine un loc suplimentar de dormit.
Fotoliu sau scaun boudoir
Este important pentru a te sprijini când te îmbraci sau pentru a lăsa îmbrăcămitea pregătită pe ea. Puteți folosi unul sau două, în funcție de spațiul disponibil. În mod normal sunt puțin mai joase decât scaunele de luat masa.
Poate fi înlocuit de un suport de umerașe, pe care se poate pune îmbrăcămintea.
Comodă
Este un corp de mobilier cu sertare. Este foarte utilă pentru lenjeria intimă, cămăși de noapte, pijamale, cât și pentru articolele vestimentare mai delicate.
Șifonier
Dacă în casă nu aveți șifoniere, aveți nevoie de unul. Bluzele, cămășile, rochiile și costumele trebuie să-și găsească locul într-un șifonier, pentru a fi păstrate în stare perfectă.
Consolă pentru hol
Holul are nevoie de propriile corpuri de mobilier. Unul dintre ele este consola pe care lăsați cheile și corespondența. Este un corp ce poate da o notă plăcută, simpatică sau sofisticată holului. Consola trebuie să fie însoțită de o oglindă, pentru a face ultimele retușuri înainte de a ieși din casă.
Acestea sunt corpurile de mobilier de bază. Pe lângă acestea cu siguranță aveți și altele în minte.
Dacă vă doriți să vă achiziționați astfel de corpuri de mobilier căutați-le pe Evambient.ro.
Lasa un comentariu
Trebuie safi logat pentru a posta un comentariu.